Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håll er till sanningen!

Annons

Håll er till sanningen angående vargen, Yvonne och Uffe Stridsberg!

Insändare: Krystade argument för vargjakt

Gävleborgs län berördes av 15 vargrevir vintern 2015-16 varav nio familjegrupper, tre revirmarkerade par samt tre ensamma vargar. "Egna " vargar i länet var 6,5 familjegrupper samt 1,5 revirmarkerade par och tre ensamma revirmarkerade vargar.

Efter vinterns jakt hade länet 5,5 familjegrupper plus flera revir delade med andra län. Förvaltningsnivån ligger som du skrev på 3 familjegrupper. Det betyder att ett 25-tal vargar ytterligare skulle ha skjutits för att komma ner till förvaltningsnivån på tre. Även länsstyrelsens personal förordar just nu skyddsjakt på varg i Blybergsreviret

Antal hundar som tagits av varg denna höst i Blybergsreviret är tre på endast 18 dagar. Ytterligare en hund är borta och har inte hittats. Ni borde ta reda på fakta innan ni yttrar er.

Ni ska också veta att skogsbolagen kräver att ett visst antal älgar ska fällas varje år och till det måste det finnas hundar. Det finns skogsbolag som tar ut förskottsbetalning på några tusenlappar per älg, då kanske ni kan förstå att det är viktigt att dessa älgar fälls. Fälls de inte måste de likväl betalas.

Betänk också att en älghundsvalp kostar runt 12 000 kronor och är en familjemedlem likväl som hustru och barn. Det är inte roligt när någon av dessa blir vargmat.

Passkytten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons