Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håll tyst alla årstidshatare

/

Annons

Vintern har ännu en gång placerat sig över Sveriges landskap och till min stora glädje med betydligt mycket mer snö det här året.

Varje dag, oräkneliga gånger, hör jag hur människor i alla åldrar upprört klagar över den. Att en av deras innersta önskningar är att med en lätt viftning trolla bort den vita massan.

De människor som ogillar vintern och dess tillhörande snö, längtar efter den skinande sommarens varma dagar. De vill dock inte ha 30 grader plus i skuggan, utan snarare 15 grader och svalkande vind.

Det får absolut inte vara för varmt och det får heller inte vara för kallt, för våra älskade årstidshatare. Vi lever i Sverige – ett land där vintern återkommer varje år, precis som sommaren. Och våren. Och hösten.

Om vi inte hade dessa årstider, hur skulle ni reagera då? Skulle ni klaga över det med? Att vi aldrig mer varken får vinter eller sommar, enbart ett mittimellanting där allting blir samma sak dag ut och dag in.

Är det så ni vill ha det? Om inte, sluta klaga när vi väl får en vinter med tillhörande snö eller när sommarsolens strålar förvandlar vitblek hud till kräftröd.

Det är ni årstidshatare och vädergnällare som borde hålla era munnar stängda och i stället njuta av våra uppskattade årstider så länge vi har dem kvar. Vi kan aldrig veta när vi för sista gången haft vinter här i Sverige.

Emelie Edenby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons