Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han är en nagel i ögat

Annons

När jag såg inslaget på tv om advokat Emstedt blev jag både psykiskt och direkt fysiskt illamående. Att offentligt kritisera Migrationsverkets verksamhet kan få konsekvenser, det kan jag intyga.

Denna ”stat i staten” har nu via verkets Mikael Ribbenvik, en man med en märklig karriär, till och med via tv gått ut för att angripa Trygge Emstedt, en av Sveriges skickligaste och mest kunniga i flykting- och människorättsfrågor.

Han har ständigt varit en nagel i ögat på verket, precis som det bör vara i ett öppet demokratiskt land.

Det som händer nu är ingen nyhet. Verkets trakasserier har pågått i flera år påhejade av migrationspolisen och viceversa.

Det som vi ser nu är bara toppen på ett berg eller snarare botten i ett träsk.

Migrationsverket har för länge sedan tappat greppet om sin verksamhet. Sedan lång tid får inte heller Emstedt några uppdrag. Däremot har en helt ny kategori jurister av skilda slag och utan kunskaper i flyktingfrågor fått ett uppsving – de utgör ju inget hot.

Om det är någon eller något som ska granskas utifrån tjänstefel och lämplighet är det just Migrationsverket och dess vidrigt låga stasimetoder. Det ser jag fram emot, det vore en seger för rättsäkerheten. Katarina Grundén

Långvarig erfarenhet av arbete

med och för flyktingar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons