Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har skolan som uppgift att uppfostra föräldrar?

/
  • Ett barn som ser sin mamma vid upprepade tillfällen komma gråtande från möten med viss skolpersonal, kommer inte att växa upp till en trygg person, skriver signaturen. Observera att bilden är arrangerad.

Annons

Jag har ett litet barnbarn med särskilda behov. Hans mamma lider sedan flera år av utmattningsdepression.och går sedan mycket länge på sin yttersta förmåga.

Inget av detta tycks leda till någon större hänsyn hos främst rektor, men även fler i skolpersonalen. Skolan verkar anse, att mor och barn ska fungera som ”alla andra” och tycks se det som sin uppgift att uppfostra mamman (som naturligtvis är ensamstående), när hon inte passar in i den ”ruta” som skolan tycks ha som världsbild för föräldrar.

Man kan ju undra hur skolledningen tänker sig att deras kränkande och nedlåtande attityd mot denna mamma ska kunna skapa trygghet i familjen, något den är i så stort behov av.

När pojken började i sin skola för några år sedan, fanns det ett anslag i entrén där det bland annat stod ”På den här skolan behandlar vi varandra med respekt”. Jag insåg ganska snart att detta tydligen bara avsåg att gälla barnens beteende mot varandra.

Ett barn som ser sin mamma vid upprepade tillfällen komma gråtande från möten med viss skolpersonal, ett barn som även själv märker att hans egna behov i skolan inte får plats, kommer inte att växa upp till en trygg person, som litar på samhället.

Om man vill arbeta för barnens bästa, måste man även vara aktsam om föräldrarna, speciellt om man vet att de lever i en mycket utsatt situation.

Orolig och frustrerad mormor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons