Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjälp unga sportfiskare

/

Annons

Sportfiske, ett intresse som många kommer i kontakt med i ofta väldigt unga år. En del fortsätter att fiska hela livet, en del slutar när andra intressen kommer in i bilden under tonåren. En sak kan vi i alla fall slå fast och det är att sportfisket är ett intresse som leder till en rik fritid och där man knyter många nya sociala kontakter. Då jag fiskar en hel del i lokala vatten som Gavleån exempelvis träffar jag ofta på ungdomar som är intresserade av sportfisket men sällan eller aldrig utövar det i praktiken.

Många har ingen fiskeutrustning, en hel del har heller ingen i sin närhet som sportfiskar och som de kan få råd av.

Ska vi få en hållbar och sund fiskevård i framtiden i Gävle så vill det ju till att vi ser till att vi att det finns nya förmågor som för en positiv fiskeutveckling framåt.

I dag då många familjer lever under stor ekonomisk press och kanske inte kan åka till olika fiskevatten, köpa dyr utrustning med mera så borde vi värna om och även utveckla de lokala alternativen.

Se bara på vår fantastiska Gavleån, den når de flesta med cykel, fiskefaunan är enorm, arter som gös, gädda och abborre är rikligt förekommande men även ädelfisk, sik fastnar då och då på kroken. Lake och vitfisk av alla möjliga sorter simmar även dem runt i vår å.

Min teori är att jag tror att vi som brinner för sportfisket måste ta ett större ansvar för att bjuda in den unga generationen att fiska tillsammans med oss, hjälpa dem tillrätta vid vattnet, ge råd och tips med mera.

Prata med dem om minimimått på fisken och varför man har regler av den typen. Av egen erfarenhet vet jag att om man låter ungdomarna vara delaktiga i olika sammanhang så tar de ett större ansvar och bidrar ofta med egna tankar vilket gynnar vårt framtida fritidsfiske!

Så ta hand om våra unga fiskare vid våra vattendrag så borgar det för en god utveckling av både människan och sportfisket i vår region.

Tony Berggren

www.gavleoring.se

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons