Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hör en patients klagan

/

Annons

Sjukvården är i gungning och medicinkliniken är ej längre en röra, den är en gröt. På grund av den allestädes rådande bristen på vårdplatser, blir man placerad än här, än där. Man har precis memorerat namnet på avdelningen, och berättat för sin käresta att man finns i rummet B på avdelning A, när man får veta att man ska placeras i korridoren på avdelning C. Där finns ingen telefon. Inte heller någon garderob, skärm eller skydd mot lysrörsarmatur som skiner dygnet runt. Så småningom får man veta att placering i matsalen (där folk äter på dagarna) är att föredra, och av personalen nästan räknas som ordinarie patientplatser (tre stycken).

Nu får jag höra att jag trots allt är lyckligt lottad, ty när alla biutrymmen är fyllda ska hjärt/medicinpatienter fylla tomma platser på ortoped- och gynavdelningen. Kanske får jag då hjälp med min utslitna höft, något jag försökt få under två år av väntan på operation?

Det är gräsligt att samtidigt i medierna läsa hur en viss direktör slår sig för bröstet och menar sig uppnå resultat som andra misslyckats med. Det vill säga, han har uppnått väldigt goda siffror i ekonomin, varför han tillåter sig ett lönepåslag som omräknat skulle kunna generera ett antal vårdplatser.

En stor eloge till all avdelningspersonal som trots helt vidriga förhållanden, kan vara professionella och tillmötesgående. Beundransvärt!

Men ärligt Svante, ställ upp! Det finns bara EN tv-apparat på HIA, och den är donerad av en patient.

Pinocchio

(fast jag har ett riktigt hjärta)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons