Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur blev det så här?

/

Annons

Något fel måste det ha blivit. Kommunens skolöverläkare Kristjan Arinbjarnarson har sagt upp sig i protest mot de bristande resurserna inom skolhälsovården. Det frestar till att dra vissa slutsatser.

Kristjan Arinbjarnarson som är barnens bästa vän! Hur kunde det bli så här? Varför ändrar man ett vinnande koncept? Då det uppenbarligen fungerar för dem han företräder – barn, ungdomar och föräldrar – borde en naturligare lösning vara att strukturen kring Kristian Arinbjarnarsons verksamhet förstärks.

Barn och ungdomar med särskilda behov har det mycket svårt i vårt samhälle. Att då en person som med empati, lyhördhet och människokärlek arbetar för att de skall ha en chans att utveckla självkänsla och självtillit och få en värdig plats i tillvaron väljer att avgå är katastrofalt.

Vi har redan alltför få människor som representerar de barn och ungdomar som är i utsatta och sårbara lägen. Barn, ungdomar och föräldrar som redan är kränkta kränks nu ytterligare.

Jag känner inte till alla politiska turer som resulterat i att Kristjan Arinbjarnarson nu valt att säga upp sig. Men att det är ett stort misstag kan jag uttala mig om.

Han är en oerhört uppskattad läkare på den F-9 skola jag representerar och vi kommer nu med den ena desperata lösningen efter den andra för att få ha honom kvar. Men vi kan ju inte ha nattöppen skolläkarmottagning även om jag är säker på att Kristjan inte heller då skulle lida brist på besökare.

Kristjan Arinbjarnarson, går nu vidare till barnkliniken på Gävle sjukhus – vilken vinstlott de dragit! Gabriella Brandon-Cox

Elevcoach på Älvboda friskola

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons