Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur många träd går åt till bryggan?

/
  • Gavleån som den ser ut sommartid. Debatten om bryggorna och lindarna fortsätter. Arkivbild

Annons

Jag vill varmt tacka Camilla Dal för att frågan om planerade träbryggor längs Norra Strandgatan åter tas upp till diskussion (GD insändare 7/2).

Insändare: Stoppa exploateringen av Å-rummet

Lindarnas öde har diskuterats av mer sakkunniga – men hur många andra träd måste fällas för att ge hållfast virke till en stabil brygga, 200 meter lång och upp till tolv meter bred?

Den första stora bilden av bryggan i GD i november 2016 fick mig att reagera på bristen på tillgänglighet för såväl barnvagnar som för de allt fler Gävlebor som är beroende av rollator eller rullstol. Mitt brev därom till kommunen den 8 november 2016 finns med i den pärm i Stadshusets reception som är tillgänglig för allmänheten. Effekten av detta okänd.

Senar publicerades arkitektkontorets "framtidsbilder" av bryggan, bland annat i en insändare den 6/12 1017, visar en brygga från sydost. Bilden synes mig visa "utsikten" från en plats under Centralbrons nivå.

Man får ingen uppfattning om bryggans bredd i förhållande till Gavleåns bredd och inte heller hur bryggan skulle se ut från Rådmansbron och Centralbron.

Som nog framgår av ovanstående är jag starkt kritisk till denna brygga i stadens centrala del, och jag anser att den i alla fall måste presenteras på ett ärligt och realistiskt sätt.

Kerstin Pehrson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons