Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur vill vi ha det i Gävle?

/

Annons

Hur vill vi Gävlebor ha det?

Alltför ofta läser jag om och hör hur butiksdöden sprider sig i Gävle city.

Men är det verkligen så, och hur vill vi ha det?

Vi har ett centrum i vår fina stad som kan bli till något alldeles underbart och unikt men vi måste alla hjälpas åt.

Varje dag frågar jag mig själv om Gävleborna verkligen vill att vår fina stadskärna ska dö ut eller om den ska blomstra.

Varje dag tänker jag att vår stad är alldeles för vacker för att inte skapa ett levande city.

Varje dag ser jag att Gävleborna agerar som att de vill att centrum ska slockna till förmån för de olika handelscentra som finns utanför vårt fina centrum.

Varje dag hoppas jag att Gävle kommuns beslutsfattare ska bidra till att förhindra en döende stadskärna.

Varje dag är jag stolt över att jag bidrar till att butiker, caféer, restauranger, salonger mm upplevs som något unikt i vår fina stad.

I framtiden (redan imorgon dag) önskar jag att Gävleborna väljer att komma till vårt fina centrum. Välja att gynna de privata butiker som inte ingår i stora kedjor. Dessa butiker är beroende av att ni - kära Gävlebor, kommer för att handla.

I framtiden (redan imorgon dag) skulle jag vilja att Gävleborna slutar att skylla på dyra parkeringspriser och den dåliga tillgängligheten på P-platser. Två timmars parkering i Gävle centrum kostar lika mycket/lite som bilresan till Valbo kostar. Parkeringshusen är sällan fullbelagda så platser finns - om ni bara vill, kära Gävlebor.

I framtiden (redan imorgon dag) hoppas jag att Gävleborna förstår att vår fina stadskärna kan förvandlas till en öde plats om de inte väljer att göra sina inköp i stadens fina butiker. Jag har sett detta förr bland annat i Dallas där stadskärnan under mitt besök härjades av kriminella gäng.

I framtiden (redan imorgon dag) önskar jag att Gävle kommuns beslutsfattare hjälper alla Gävlebor att göra det enklare att uppfylla ovanstående. Ambitioner finns men ni som bestämmer måste också lyssna på butiksägare och kommuninnevånare på vilka önskemål som finns.

I framtiden (redan imorgon dag) ska vårt fina city blomstra. Det önskar jag varje dag!

Vårt centrum är något att vara stolt över och tillsammans kan vi alla bidra till att det blir ännu bättre.

Stolt Gävlebo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons