Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresgäster bör rösta på kd

Annons

Kjell Blomqvist, Hyresgästföreningen, ställer frågan vilket parti hyresgästerna ska rösta på 2010. Svaret är kristdemokraterna. Vi ser de boende som kunder som ska ställa krav på det kommunägda bostadsföretaget. Gäster förväntas inte ställa krav. Vi talar om kunder som ställer krav.

Vänsterkartellen i Gävle höjer hyrorna eftersom de bland annat vill öka vinsterna i de kommunala bolagen. Kristdemokraterna är det enda partiet som motsätter sig chockhöjningen av uppvärmningskostnaderna. Kristdemokraterna står för sin politik.

Vi har hela tiden sagt att det är bra om Gavlegårdarnas dominerande ställning minskar. Fler fastighetsägare innebär ökad konkurrens om kunderna och därmed bättre service. Socialdemokraterna och vänstern i Gävle har helt övergett sin egen bostadspolitik och bryter därmed sin egna vallöften.

Vi förstår att många som röstat på dessa partier nu känner sig överkörda.

Kristdemokraterna har drivit igenom att bolagsstämman i Gavlegårdarna och Gävle Energi nu öppnas upp för alla kunder och medborgare.

Det innebär ökad insyn i vad de kommunala bolagen sysslar med. Vi vill ge de boende trygghet och inflytande genom att de kan ställa krav och påverka.

Lennart Sjögren

Kristdemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons