Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrott ska vara roligt

/

Annons

Jag har spelat hockey sedan jag var två år gammal och spelade upp till elitnivå men blev tvungen att sluta på grund av skador. Nu ska jag tala om något för alla tränare: Ni måste låta barn få vara barn och vill dem spela fotboll, hockey och innebandy samtidigt så låt dem få göra det!

Idrott ska vara roligt. Man ska inte som åttaåring behöva ens fundera på om man ska få spela match eller vara med i laget. Det ska vara en självklarhet för alla åttaåringar. Man måste inte träna fem gånger och spela två matcher i veckan för att bli bra och utvecklas i ishockey.

Men på min tid då vi växte upp med hockey så var det många andra sporter man höll på med. Vi spelade fotboll på sommaren och hockey på vintern. Det var inget konstigt.

Man ska aldrig behöva välja mellan olika sporter förrän man absolut måste, det vill säga när man kommer upp till J18-J20.

Barmarksträning fanns inte på sommaren förän man var 13-14 år och då gick det bra att kombinera det med fotboll.

I dag spelar en av mina vänner från ungdomsåren i allsvenskan i fotboll och han spelade både hockey och fotboll samtidigt men valde fotbollen till slut. Tre av mina vänner spelar i elitserien och två av dem spelar i NHL.

Varför? Jo, för vi hade alltid roligt. Ingen av våra tränare bromsade oss.

En trött elithockeyspelare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons