Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga pensionspengar till den gröna bubblan!

Annons

Vad har Tyskland, Spanien, England med flera europeiska länder gemensamt? Jo, de har förbyggt sig på så kallad förnybar energi; satsningar som har bidragit till Europas ekonomiska kris. Särskilt utsatt är Tyskland, som kommit längst i försöken att ersätta kärnkraft med vind- och solkraft. Tyskarna har därför ett av Europas högsta elpris.

Skribenterna vill att Vattenfalls kolbrytning i Tyskland ska upphöra. Vattenfall är vana vid förluster men skribenterna verkar även tycka att tyskarna skall acceptera den elbrist som blir följden.

VInd- och solkraft är ju helt väderberoende och har tydligt visat att de i praktiken inte kan ersätta kärnkraft. Tyskarna har följaktligen tvingats bygga ut kolkraften.Grundbulten skribenterna stöder sig på finns inte. Ingen har visat att koldioxid åstadkommer farlig uppvärmning.

FN:s klimatpanel IPCC stöder sig på felprogrammerade datamodeller när de påstår att jorden skulle kunna bli tre till åtta grader varmare och obeboelig på mindre än hundra år, i verkligheten ligger temperaturen still sedan snart tjugo år, något modellerna helt missat.

Gröna satsningar ger inga vinster eftersom sund konkurrens sätts ur spel med hjälp av rejäla subventioner till det så kallade förnybara och godtycklig straffskatt som läggs på dess konkurrenter. Att satsa AP-fonderna i gröna projekt är följaktligen ett säkert sätt att få se pengarna försvinna. Låt inte det ske!

Lennart Back

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons