Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag är besviken över GD:s magplask

Annons

Jag är verkligen besviken över Gefle Dagblads magplask och sätt att uppmärksamma kvinnodagen.

Mer läsning: Hon är Gästriklands mäktigaste kvinna – se hela listan här

En sådan dag ska väl alla kvinnor räknas och inte bara de som syns?

Jag undrar också varför idrottsrörelsens lokala kvinnor som nått framgång inte räknas? Jag hoppas verkligen inte att den här kvinnolistan är sponsrad på något sätt. Om den internationella kvinnodagen bara är till för politiker och näringsliv kan jag känna att den mist sin betydelse.

Jag missunnar verkligen inte den som vill stå på toppen men alla kvinnor måste räknas på den internationella kvinnodagen.

Catarina Meurling

Svar direkt: Hej Catarina!

Vad tråkigt att du upplever vår lista med Gästriklands mäktigaste kvinnor som ett magplask. Listan är helt vår egen, formad utan någon som helst yttre påverkan. Det är GD:s medarbetare som samlat in namn, sorterat, hört sig för och funderat noga. Att besvara frågan ”vad är det att vara mäktig?” är inte enkelt.

Vi har valt att lyfta kvinnor i vårt område för att ge exempel på att mäktiga kvinnor finns överallt. På listan hittar du kvinnor vars verksamhet sträcker sig långt utanför näringsliv och politik. Vi är stolta över vår lista, och att vi publicerar den utesluter naturligtvis inte de kvinnor som inte återfinns på den.

Madelene Linderstam

nyhetschef Gefle Dagblad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons