Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag är trött på anklagelserna mot Turkiet

Annons

Svar till vänsterpartisterna Gin Akgul Hajo och Seppo Laine, debattartikel den 4/9:

Jag är trött på den ensidiga anklagelsen mot Turkiet,men jag förstår när ingen svarar hur det igentligen är så kan man skriva som man vill.

1. En konflikt är aldrig ensidig, det finns alltid en anledning till konflikt.

2. Angreppen är inte mot den civila kurdiska befolkningen, utan den är riktat mot PKK-gerillan. Skulle den vara riktat mot civila kurdiska befolkningen så skulle man behöva angripa varenda stad och by som finns i hela landet eftersom kurder, turkar och andra etniska grupper lever sida vid sida utan konflikt i resten av landet.

3. Jag mår illa och gråter när någon dör i ett attentat antingen det är en kurd eller turk. För mig spelar det ingen roll vilken tillhörighet hen har, det är människan som gäller.

4. Turkiska armén och poliskåren består inte av bara turkar så som ni vill göra gällande, utan det finns även kurder också.

5. De flesta kurder som lever i Turkiet sympatiserar inte med PKK ,utan de tar avstånd ifrån allt våld och vill leva ett fredlidligt liv tillsammans med andra grupper.

6. Jag förstår inte er som är folkvalda och står för mänskliga rättigheter och rättvisa med mera, hur ni kan sympatisera och stödja en terrorgrupp som terroriserar både kurder och turkar.

7. Jag tycker att det var jättebra att HDP kom in i turkiska riksdagen ,men då måste man ta avstånd ifrån all organiserad terrorism. Man kan inte posera med vapen i ena handen ena dagen och sitta i riksdagen i andra dagen,´så fungerar inte en demokrati.

8. Jag har fullt förståelse för kurdernas frustration i östra Turkiet, för man har behandlat hela östra sidan fel och då gäller det både kurder och turkar som lever i området. Men samtidigt så vill ingen satsa på området på grund av rädsla för terroratacker.

9. Man vinner inte fred genom terror, man uppnår fred genom dialog.

10. Ni borde veta allt detta med fred och mänskliga rättigheter eftersom ni är politiker. Ni borde förespråka dialog och försoning i stället för att sprida ensidig propaganda.

11. Jag tycker att ni borde ägna er åt kommun politik och se till att vi har en bra och trygg kommun att leva tillsammans i.

12. Jag har tidigare sympatiserat med Vänsterpartiet, men det kommer jag aldrig mer att göra. Jag anser att detta är ett ställningstagande som partiet har gjort.

Med terror når man inte fred!

Vän av fred på jorden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons