Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag begriper inte Björklunds utspel

Annons

Är det någon som begriper Jan Björklunds utspel om slöjan i Iran? Jag gör det inte, utan tycker enbart den visar på dålig kunskap och argument på sandlådenivå.

Jag har arbetat internationellt i stora delar av mitt liv och bott utomlands i tolv år. Det har lärt mig att man tar sedan dit man kommer. Det är enklast så och man visar även nödvändig respekt.

Det betyder inte att man håller med om allt i andra kulturer, men det är viktigt att förstå dem för att lyckas bra med livet i andra länder och i internationella affärer.

Sedan kan vi även diskutera varför kvinnor bär slöja. I Malayasia (65 procent muslimer) där jag har bott är det i främsta hand kvinnor som påverkar varandra att bära slöja. Det är ett sätt för dem att visa tillhörighet mot den egna traditionen och är inte enbart ett religiöst tecken. Även den muslimska mannen kan ha symboler, som exempelvis skägg. Det finns säkert exempel på att män påverkar kvinnor att bära slöja, men det är inte enda anledningen till att de bär den.

Sveriges största utmaning är integrationen. Det här utspelet gynnar inte den utan visar bara på en politiker som inte förstår sig på frågeställningen. Jag uppmannar Liberalerna och även alla andra partier att gå ut i invadrartäta områden och prata med vanligt folk och höra vad de har att säga. Utgå från dem då ni utformar er politik och era lösningar.

Lyckas vi med integrationen så blir Sverige en framgångssaga igen. Misslyckas vi så blir alla förlorare.

Göran

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons