Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag vill hellre arbeta

Annons

Känner att jag måste reagera på alla insändare mot människor som tvingas till sjukpenning/sjukbidrag på grund av sjukdom eller funktionsnedsättning. Jag skriver ”tvingas” då man faktiskt inte väljer sin situation. Jag tycker att det säger mer om den med de nedlåtande åsikterna än om den drabbade. Att man ser på arbete som något negativt och som vissa ”lyckliga” lyckats komma undan.

Jag är en av dom som tvingats lämna mitt arbete på grund av sjukdom och funktionsnedsättning och det är en stor sorg för mig som älskade mitt arbete att inte kunna fortsätta med det. Jag valde en gång min yrkesinriktning och har aldrig ångrat mig. Men när man kommer i den situationen att det inte längre fungerar och man blir tvungen att ”kasta in handduken” så gör det ont.

Det blir kris och ett långt sorgearbete påbörjas.

För mig har det tagit fem år att kunna göra mig av med mitt arbetsmaterial då jag innerst inne hoppats på att något ska ske så jag kan återuppta mitt yrke. Men så är ju inte fallet.

I dag tror jag inte att det är någon som får sjukbidrag som inte behöver det då det är stränga regler och utredningar om arbetsförmåga finns som alla ska genomgå som är i min situation.

Jag har en förmåga på 25 procent i dag och har ett arbete på en anpassad arbetsplats (till min funktionsnedsättning) i något helt annat yrkesområde.

Jag känner mig privilegierad som har arbete på så lite tid för det är nästan omöjligt att få.

Men det gör en väldigt stor skillnad att jobba lite än att inte jobba alls (om man kan) för den mentala hälsan framför allt.

Så försök att vara lite ödmjuk mot en medmänniska som har förlorat sin arbetsförmåga genom sjukdom och fråga hur de mår i stället för att sparka på den som redan ligger. De flesta vill nog arbeta och klara sig själva tror jag. Man tappar faktiskt mycket av möjligheterna att ha kommandot över sitt eget liv.

För övrigt vill jag ta tillfället i akt att säga något positivt om försäkringskassan som får så mycket kritik. Jag har bara mött trevliga och engagerade handläggare som jag känt förtroende för.

Har heller inte känt mig misstrodd eller ifrågasatt. Så den sidan finns också.

Kina

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons