Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag vill också ha en extra löneförhöjning!

/
  • Gävle Energis vd ha fått en extra löneökning, vilket upprör signaturen. Arkivbild

Annons

Nu har det hänt igen. Vi har alla i färskt minne skandalen där det moderata kommunalrådet Inger Källgren Sawela på egen hand beslutade att höja månadslönen för en chef i kommunen med 40 000 kronor i månaden.

Mer läsning: Kritik efter extra lönehöjning för Gävle Energis vd –kommunalråd: "Ska vara sparsamma"

Nu har styrelseordföranden i Gävle Energi, centerpartisten Erik Holmestig, beslutat att ge vd:n i bolaget en extra löneförhöjning på 15 000 kronor i månaden. Detta är alltså ett tillägg utöver den ordinarie lönerevisionen som ägde rum i maj och som gav våra chefer flera tusenlappar mer i månaden.

Holmestigs motivering till tillägget är enligt GD företagets framgångar under de senaste åren, något som övriga anställda i bolaget tydligen inte har bidragit till.

Som medborgare och vanlig löntagare ställer jag frågan: Ska alla i Gävle kommun ha rätten att löneförhandla två gånger per år? Det tycker tydligen Centerns kommunalråd Margaretha Wedin och hennes moderata kollega Inger Källgren Sawela.

Jag kan tala om för kommunalråden att det finns fler som inte är nöjda! Tolkar jag er rätt så har vi alla i Gävle kommunkoncern nu möjlighet att före jul göra en andra löneförhandling för 2017.

Tur att Liberalerna finns, de enda som konsekvent kritiserar allt slöseri.

Upprörd skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons