Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kära SMT-ledning, ge oss motivation och en mening!

/
  • Signaturen önskar något annat än tappad motivation på SMT. Arkivbild

Annons

Kära SMT-ledning!

Det är ett bolag under press, bolaget har ett lätt stukat ben. Det finns en frustration över att man inte lyckas styra vår skuta i den riktning vi vill, men det är ett företag med stor lojalitet och sittande kompetens.

Att vi behöver säga upp är aldrig roligt och även om det tydligt förklaras att det är för att skapa trygghet och på sikt utvecklingsmöjligheter för att sedan rädda tillbaka de många jobben, så är vi alla bara människor. Trots att sifferhuvudet säger något så säger hjärtat något annat.

Låt oss möta kommande kvartal med annat än väntan, tappad motivation, tapp på vår viktiga kompetens. Det leder bara till ännu mer förlust för ett redan omskakat företag. Det ger oss ett enormt tapp inte bara i mentalstyrka utan också i ekomiska förluster i längden.

Låt oss i stället möta kommande kvartal med ytterligare ett av våra kärnvärden, att vi behöver fokus på kunder nu och innovation förstår vi kanske alla men hur når vi dit utan en drivkraft, utan känsla av just "passion to win"?

För många kockar är inte bra när bästa soppan ska kokas!

Ta vara på den kraft vi besitter, satsa i stället på att utveckla vår härliga kompetens, låt oss se samma mål som ni gör, låt oss bli flexibla, hjälpa varandra, låt oss blomstra och bli innovativa, låt oss satsa all kraft på att verkställa och kanalisera oss i rätt riktning så vår skuta går åt rätt håll.

Jag är ingen stor företagsledare jag har bara en glasskiosk.

Och jag förstår ju så klart att vi har analyserat problemen och implementerat lösningarna. Vi har garanterat också systematiskt följt upp framgångar och motgångar så även ifrån tidigare turbulenta varseltider, vad som borgar för bästa lönsamhet för just en sådan här process att vända motgång till framgång.

Strategiska val samt operationella, organisatoriska och ekonomiska som låter oss vara proaktiva i stället för reaktiv.

Det är så mycket mer än siffror, det är en drivkraft som flyttar sifforna mer åt plus än åt minus utan att kunna räkna.

Inrikta alla krafter på mer än överleva krisen.

Kom närmare oss, lägg fingrarna i syltburken och var nära våra kunder, låt oss kanalisera aktiviteter i stället för grubblerier. Vad är den konkreta handlingsplanen vi så tydligt lär förstå? Var tydliga med framtidsvisionen och överös den på oss, led visionärt inte brandsläckningsbaserat i turbulenta tider.

Ge oss motivation, ge oss fokus och framförallt en mening!

Ge mina kära medarbetare en glöd så jag inte behöver höra dem uppgivna, dem har kompetens och den vill jag lyfta.

Det kan bli det bästa varslet någonsin om vi står startstarka mentalt när nya organisationen går In i en ny fas.

Det här är ingen kritik, det är en önskan om känslan "passion to win" som slagit in.

ds38719

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons