Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klarar Läkerolen rullstolar?

Annons

En handikappad och rullstolsburen 43-åring från Ljusne hade med stor förväntan sett fram mot lördagens match mellan Brynäs och Frölunda i Läkerol Arena.

Stämningen och matchen fanns det heller inget att klaga på eftersom min gode vän är Brynäsfantast.

Men ändå lämnar besöket en bitter eftersmak på det sättet 43-åringen bemöttes av närvarande vakter. När han skulle inta sin plats på handikappläktaren vid ståplats blev han helt enkelt bortkörd med orden, ”inte en rullstol till, vi har ingen plats åt dig”! Ingen av närvarande vakterna behagade heller visa en alternativ plats, de brydde sig inte. Kamrater i 43-åringens sällskap tog då denne med sig till sina platser på tredje plan där han såg utmärkt till slutet av andra perioden.

Då kom två poliser och förklarade att han inte kunde sitta på tredje plan, om något skulle hända skulle han ha svårt att ta sig därifrån. Nämnas ska att polismännen uppträdde mycket korrekt och vänligt.

Kamrater hjälpte då åter till så att 43-åringen kom till handikappläktaren. Väl där var det ingen som sa något utan det fanns helt plötsligt gott om plats för honom och hans rullstol.

Frågan man ställer sig är vad vakterna har för utbildning för sina uppdrag.

Ett vänligt bemötande och omhändertagande av en handikappad person är naturligtvis ett måste och ett krav. Nu frågar sig Ljusnebon om han vågar återvända till Läkerol Arena för att se sitt kära Brynäs med tanke på lördagens händelser.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons