Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kolkraft, nej tack!

Annons

Vattenfalls kolkraftverk i Tyskland släpper ut 84 miljoner ton koldioxid per år det vill säga 3,5 gånger så mycket som Sveriges totala utsläpp. En miljöpolitik värd namnet vore alltså att totalförbjuda denna smutsiga metod för elproduktion.

Inom några få år kommer hybridbilar med el- och, troligen, dieselmotorer att vara inne och det med all rätt. Det är synnerligen viktigt att vi minskar beroendet av bensin på grund av framtida brist på olja. Men det gäller att skapa resurser för laddning av dessa bilar. Enorma parker av vindkraftverk eller ytterligare ett eller två kärnkraftverk är alternativen. Just nu tycks utbyggnad av kärnkraft vara aktuell i stora delar av världen i väntan på solceller eller möjligen fusionsenergi.

För att undvika att elbilarna måste laddas med el från miljöförorenande kolkraftverk är det hög tid att sätta spaden i jorden för flera kärnkraftverk, som ger oss ren, billig och alltid tillgänglig energi. De kärnkraftverk som byggs i dag är betydligt säkrare än gårdagens.

Kärnkraft, ja tack!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons