Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köp en svensk hund

/
  • Det finns många svenska hundar som behöver ett hem, så det är fel att importera utländska gatuhundar.

Annons

Tänkvärt är detta med att importera hundar från andra länder, när det finns hundar i Sverige som behöver komma till ett nytt hem. Om man hjälper en hund från Sverige så slipper vi få in en massa sjuka hundar som borde avlivas för att slippa plågas.

Vi borde i stället hjälpa till och kastrera dessa gatuhundar, det vore mer humant än att de ska komma till ett helt nytt land.

Tänkvärt är även alla dessa blandraser som folk avlar fram, vad har det för syfte egentligen? Är det för pengarna? För att det kanske blir söta valpar? En del tror att blandrashundar är friskare än en renrasig hund, men då är de ute och cyklar. Köper du en hund från en kennel som är registrerad hos Svenska Kennelklubben, så får du flera garantier. Och vi behåller mångfalden av alla raser som vi avlat fram i generationer, det vore sorgligt om vi inte hade alla dessa raser kvar.

Vi SKK-anslutna har en massa skyldigheter gentemot våra valpköpare. Du som kund får ett kontrakt av oss, med mera.

Kennlar får även ett oväntat besök av en kennelkonsulent, som ser över våra hundar och hem. Vi som har kennel har en hel del att se över innan vi avlar på en hund, både tiken och hanen, till exempel ögonlysning, patella, DNA-test, sköldkörtelprov med mera.

Brukshundar ska även ha meriter från bruksprov och utställning.

Utställning är till för att främja aveln, så att man inte avlar på en hund som inte är rastypisk. Detta gäller alla raser som är godkända av SKK.

Du som valpköpare har ett stort ansvar att ta när du ska köpa valp. Vill ni veta mer vänd er till SKK.

Lokalt även GÄKK.

Petra

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons