Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köp endast ekologiskt i affären

/
  • Vi ska endast ska sälja ekologisk mat och mat som kommer från Sverige i de svenska affärerna, tycker insändarskribenten.

Annons

Vi lever i en tid där klimatet och naturen är väldigt hotat, genom växthuseffekter och globala uppvärmningar. Så därför borde vi göra något åt det, och ett exempel på det är att endast sälja ekologisk och närproducerat mat, det blir både bättre för naturen och dig själv. Så jag tycker att vi endast ska sälja ekologisk mat och mat som kommer från Sverige i de svenska affärerna.   

För det första om vi endast äter närproducerad så hamnar det mindre koldioxidutsläpp i atmosfären och den globala uppvärmningen höjs inte lika mycket som den nu gör för att varorna behöver inte fraktas över hela världen. 

För det andra om vi endast äter ekologiskt så blir det nyttigare för oss människor för vi får inte i oss en massa olika gifter som ska göra så att maten håller längre. De gifterna kan bli dåliga och nästan farliga för människan. 

Det sista jag har att komma med är att om vi har ett kött som inte är ekologiskt så är det inte säkert att djuret har haft det så bra. Men om köttet är ekologiskt så har djuret haft det bra under sin livstid och när det slaktades. Men i oekologiskt kött så brukar djuren bo jättetrångt och så får djuren kanske inte så mycket mat.  

Men då kanske ni tänker att det skulle bli väldigt dyrt att endast sälja ekologiskt och närproducerat. Ja, det kanske det skulle bli. Men det är ändå värt det eftersom att det kan rädda naturen och våra yngre släktingar som kommer att bo här i världen efter vår tid.

En lösning på detta skulle kunna vara om man lät all oekologisk mat säljas ut och aldrig mer tillverka mat som inte är ekologiskt. Jag tycker att regeringen ska sätta upp en folkomröstning om att endast sälja ekologiskt. 

Tänk på barnen och de som kommer efter och köp endast ekologiskt och närproducerad mat. 

Vidar Hälsingdal 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons