Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkan är ryggraden i ett mångkulturellt Sverige

Annons

Många medborgare ställer sig frågande till de hätska utfall som riktas mot Svenska kyrkan. Särskilt påtagligt blev det då krönikören Lasse Ekstrand i GD 3/5 gick till attack mot Svenska kyrkan.

Kulturkrönika: Lasse Ekstrand: Varför har min kyrka svikit mig?

Svenska kyrkan är för de flesta medborgare ryggraden i ett mångkulturellt Sverige. Inte att förglömma är Svenska kyrkans aktiva arbete med att öka kunskapen om relationen mellan naturvetenskap och religion. Däri ligger mycket av framstegen för svensk forsknings världsledande position inom flera dicipliner.

Sammantaget är tekniska framsteg helt nödvändiga för alla länders välstånd. Kristna svenskar får be så mycket de önskar i sin vrå där hemma, men offentligt gäller det att fraternisera med Svenska kyrkan. Den stabiliserar demokratin och livlinan för fred, där religioner kan utgöra hinder för människovärdigt liv.

Genom sitt ekumeniska engagemang är Svenska kyrkan viktig, inte minst för stimulering av miljöforskningen. I en värld med växande befolkning hänger den biologiska mångfalden på teknikutvecklingen. Utan liv får planeten bli hur varm eller kall den behagar.

Zakrajo Topelio

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons