Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läs Länsstyrelsens rapport!

Annons

Svar till signaturen Passkytten: När den anonyma signaturen Passkytten uppmanar oss att hålla oss till sanningen, så är det detsamma som att påstå att vi framför lögn vad det gäller vargbeståndet i Gävleborg vid förra vinterns inventering.

Insändare: Krystade argument för vargjakt

Håll er till sanningen!

Vi ber skribenten att läsa Länsstyrelsens rapport, men vi vill här citera några sammanfattande rader från sidan tolv i rapporten: "Gävleborgs län berördes vintern 2015/2016 av 14 revir, varav 7 delades med andra län. Reviren var fördelade på 8 familjegrupper (Åmot /Ockelbo medräknat), 3 revirmarkerande par och 3 ensamma stationära vargar.

Efter avräkning av revir som delas med andra län blir slutresultatet att Gävleborg hade 5,8 länsegna revir med föryngringar och berördes av 7,3 revir bestående av familjegrupper eller revirmarkerande par."

Så ser det ut och är en rapport som ligger till grund för förvaltningen i länet. I den sammanställningen finns alltså även den i januari 2016 bortskjutna familjegruppen i Åmot. Vid inventeringsperiodens utgång sista mars fanns således 4,8 familjegrupper i Gävleborgs län. Allt i enlighet med vad vi skrev i vårt debattinlägg.

Om det finns en större skadebild i Blybergsreviret i form av fler angripna jakthundar än vad som anges länsstyrelsens jaktbeslut och som Passkytten beskriver, ligger det givetvis utanför vår bedömning av motiven till licensjaktbeslutet. Passkytten ber oss betänka att en jakthund är en familjemedlem jämställt med hustru och barn.

Som hundägare har vi inget problem med att förstå detta. Men vi är helt oförstående till att hundägare, som passkytten beskriver i Blybergsreviret, skickar ut en uttalad familjemedlem till uppenbar och upprepad livsfara i vargrevir för sitt egna jaktintresses skull.

Yvonne och Uffe Stridsberg

Naturvänner

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons