Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt oss dela på jobben!

Annons

Vi befinner oss i lågkonjunktur – arbetslösheten ökar och det finns risk för personliga tragedier och ökad kriminalitet. Men det finns också möjligheter, vi väljer själva; en möjlighet skulle kunna vara att dela på jobben.

Du som är anställd:

Du skulle kunna välja att gå ner i tid, att till exempel erbjuda dig att gå ner från 100 procent till 75 procent (med 75 procent av lönen). Du skulle kunna medverka till att rädda jobbet för din kollega/granne/vän/medmänniska. Själv får du mer fritid, och tid till familj, släkt och vänner. Du får visserligen mindre pengar, men fråga dig vad du tycker är värt mest i livet. Vad innebär ett gott liv? Lyckoforskningen säger att pengar spelar roll upp till en viss gräns, men därutöver är det andra faktorer som spelar in. Hur viktigt är det för dig med hemmavideoanläggning, nyrenoverat kök och utlandsresor? Här finns möjlighet att välja ett enklare och lugnare liv. Ett gott liv för alla.

Du som är arbetsgivare:

Att erbjuda, eller att låta folk frivilligt, från fall till fall, avtala ner sin arbetstid, exempelvis från 100 till 75 procent, skulle förstås innebära att fler anställda skulle göra samma jobb som ett mindre antal anställda annars skulle ha gjort. Detta betyder förmodligen ökade kostnader när det gäller till exempel administration, lokaler, arbetskläder. Hur skulle man kunna minska dessa kostnader? Ställ frågan till dina anställda – vad finns det för idéer? Går man skiftgång så borde inte lokalfrågan vara något problem. Kanske kan man också dela på arbetskläder? De kostnader som blir kvar bör vägas mot ökad arbetseffektivitet per arbetad timme – man gör oftast inte ett lika bra jobb de sista två timmarna på dagen som man gör de första sex.

Nu sinar orderingången, men när tiderna vänder så har du kvar din kompetenta arbetskraft, pigg, glad och utvilad. Att då antingen erbjuda dem att frivilligt gå upp i tid, eller att ha formaliserat i deras avtal att de ska göra det, borde innebära att du snabbt kan öka produktionen; att du snabbt kan svara mot en ökad orderingång när tiderna vänder.

Du som är arbetssökande:

Inse att du inte är ensam. Utbilda dig eller volontärarbeta! Satsa din tid och energi på att bygga upp ditt kontaktnät och din kompetens, så att du ökar dina chanser att snabbare komma tillbaka till ett betalt arbete. Volontärarbete är en oerhört viktig kugge i samhället. Volontärarbeta för att bygga upp ditt kontaktnät och din kompetens, inte minst den sociala, och för att få känna att du bidrar till samhället likväl. Ett kontaktnät är viktigt – en arbetsgivare anställer i första hand någon han/hon känner eller någon som känner någon som känner någon... Volontärarbeta kan man göra i till exempel lokala idrottsföreningar, byalag, ungdomsgårdar, kulturföreningar, Svenska Kyrkan, Röda Korset, Amnesty, Naturskyddsföreningen, kommunen och så vidare.

Agera nu!

Våga ta denna dialog! Respektera att alla kanske inte anser sig vilja eller kunna gå ner i tid – men uppmuntra de som vill! Om möjligheten finns – peka ut den tydligt! Låt inte denna möjlighet gå er förbi – diskutera! Var envis!

Är du...

❏ anställd – erbjud dig, om du så kan tänka dig, att avtala ner din arbetstid.

❏ arbetsgivare – erbjud dina anställda, där så är möjligt, att avtala ner sin arbetstid.

❏ fackligt engagerad – ta upp denna diskussion med såväl medlemmar som arbetsgivare.

❏ arbetssökande – erbjud dig att ta deltidsjobb, om så önskas från arbetsgivarens sida. Utbilda dig och volontärarbeta.

❏ rik – investera dina pengar i förnyelsebar energiproduktion så hjälper du både till att skapa gröna jobb och att bidra till en bättre framtid.

”De kostnader som blir kvar bör vägas mot ökad arbetseffektivitet per arbetad timme – man gör oftast inte ett lika bra jobb de sista två timmarna på dagen som man gör de första sex.”

Fd arbetssökande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons