Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt oss leva i harmoni med varandra

Annons

Svar till Jonas Paulsson 6/6:

En ändlös ström av inlägg mot att vi äter kött, mejeriprodukter och nu senast även fisk! Även riktat mot oss natur och viltvårdare med gediget intresse´, kunskap och praktisk erfarenhet av att stödja viltvården och verka för en balans såväl inom våra rika "svenska" viltstammar som i samklang med människor.

Om det nu varit meningen att människan varit växtätare så hade vi precis som exempelvis kor skapats med en annan fysionomi så vi exempelvis kunnat idissla. Låt oss leva i harmoni med varandra och respektera de val vi väljer att göra, med tillägget att i Sverige borde det inte finnas utrymme för det hat, rädsla och utanförskap som tyvärr är en verklighet numera. Vi har alla misslyckats och är förlorare men framförallt våra folkvalda politiker och övrig maktelit!

Populistiska rörelser som exempelvis SD måste marginaliseras och till alla er som uttrycker främlingshat, glömde ni delta i historielektionerna i skolan eller ta del av historieskildringar? Vad är ni rädda för? Vi som törs röra oss i naturen för att njuta av och vårda natur och vilt vi vet t.ex. att det finns tjärnar med så kallade tusenbröder (nu vill väl någon att begreppet ska bytas till tusenhen!) orsakat av inavel av för många individer utan predatorer. Även den infekterade och märkliga vargfrågan t.ex. begreppet "svenska vargar" visar i alla fall att de har insett vikten av genetisk mångfald.

Slutligen i den alltmer osäkra värld vi lever varför tillföra fler risker i att inte Sverige ska ha en egen kött och mejeriproduktion utan att vi ska vara beroende av import från andra länder med såväl klimatpåverkan som en okontrollerad tillverkningsprocess.

En klok man

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons