Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyssna på oss läkarsekreterare som vet!

Annons

Den verksamhetsnära översyn som görs i Landstinget Gävleborg, när det gäller administrationen kan man ifrågasätta. (cirka 100 ska bort).

Okej, det är bra med en översyn och att man gör riskanalyser med mera. Men tyvärr så är inriktningen åt fel håll, det handlar om tillhörigheten för läkarsekreterare och administratörer/klinikassistenter som ska överflyttas till LOV.

Administrationen ökar hela tiden och därför skall man i stället inrikta sig på att se hur man ska korta de administrativa vägarna men ändå behålla ett patientsäkert förhållningsätt. Att rätt person gör rätt saker.

Frigör läkare och sjukvårdspersonal från de administrativa sysslorna så att dom kan ta hand om patienterna.

Låt administratörerna sköta det administrativa.

Låt läkarsekreterare/klinikassistenter få ha sin tillhörighet kvar inom sina olika specialområden så får vi en säkrare dokumentation. Du vet vilka rutiner man har och känner personalen där du jobbar.

Du får en bättre teamkänsla och en bättre arbetsmiljö.

Det man nu gör är att ändra läkarsekreterarnas/klinikassistenternas tillhörighet och vad händer då?

I dag upplever vi en stor frustration vi som jobbar med administration för nu har man tillsatt HR-strateger som det så fint heter, som ska sköta information och svara på frågor från personalen.

Om jag ringer till dom om en lönefråga till exempel då kan dom inte svara utan man får ett ärendenummer och måste återkomma efter att ha kontaktat lönefolket. Det är bara ett exempel det finns många många fler.

Har man skapat en ny titel för att dom som har varit chefer ska ha något att göra? Många av dom är ju också sjuksköterskor och skulle kunna arbeta ute i vården igen.

Man har också haft genomgång av olika administrativa flöden och då har man haft konsulter för att göra det som inte verkar ha ett hum om hur till exempel flödet är när en remiss inkommer. Här har man i stället för att kosta på arvodet på konsulterna kunnat ha till exempel en läkarsekreterare och kvalitetssamordnare som gjorde den kartläggningen.

Man får den känslan inom landstingsvärlden i dag att man skapar en massa tjänster för en viss kategori av personal istället för att säga upp dom.

De projektgrupper som bildades var det inte lätt att komma med i och om man lyckades komma med i någon och sa sin mening så blev man genast obekväm.

Många av oss läkarsekreterare och administratörer har stor erfarenhet av dokumentation och många bra ideer (trots att vi är lågavlönade) bara man ville lyssna på oss och ta till vara våra kunskaper. Har man frågat läkargruppen om deras synpunkter?

Vad gör fackliga organisationerna?

Frigör läkare och sjukvårdspersonal från de administrativa sysslorna så att dom kan ta hand om patienterna.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons