Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måste jag köpa värmeelement när jag bor i lägenhet?

/
  • Skribenten fryser och får svar av Gavlegårdarnas servicechef.

Annons

Ska jag behöva köpa ett värmeelement när jag bor i ett hyreshus? Nej, anser jag. Värme ska ingå i hyran.

Från och med april så har elementen varit kalla. Så är det fortfarande. Vi är många som fryser i våra lägenheter. Trots många klagomål till Gavlegårdarna så nonchaleras detta. Det räcker inte att det är 21-24 grader innetemperatur när denna råkalla fuktighet kommer in i lägenheten. Som känns obehagligt, dessutom så mår jag mycket dåligt av denna råkalla känsla i lägenheten.

Gavlegårdarna skyller i från sig. På det ena efter det andra. Om inte Gavlegårdarna kan åtgärda detta, så får ni anlita en expert, så att vi kan få värme på elementen. Fruktansvärt trött på att frysa i lägenheten på Nordost.

Yvonne

Svar direkt: I vårt åtagande så ska vi se till att lägenheterna har en temperatur på 21 grader vilket jag uppfattar att du har. Under den varmare delen av året gör den yttre temperaturen så att det inte går ut någon värme i våra hus.

Att det i slutet av sommaren och i början på hösten kan uppfattas som en viss fuktighet i lägenheterna är helt naturligt innan allt i huset blir ordentligt uppvärmt. Det finns mer information och råd på vår hemsida om just värme i lägenheter.

För att kunna hjälpa just dig så behöver vi mer information om vilken lägenhet du bor i för att se om det kan vara något annat som är orsak till dina problem. Du är välkommen att ringa kundcentrum.

Med vänlig hälsning

Anders Wesslén

servicechef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons