Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Menar de allvar eller tror de att vi är fullständigt okunniga?

Annons

Riksdagsmännen Lars Beckman, M, och Patrik Lundqvist, S, för en debatt om landsbygdsfrågan. Menar de verkligen allvar eller tror de att vi väljare är fullständigt okunniga ?

Debatt: Rödgröna experiment hotar landsbygdens utveckling

Utveckling för landsbygden skapar vi bäst tillsammans

Patrik Lundqvist tar upp vad regeringen har gjort för landsbygden och exemplifierar med lärcentra och flytt av statliga jobb från Stockholm.

Man flyttar 500 statliga jobb till Botkyrka – vilken satsning på landsbygden! Det tar ungefär 30 minuter med pendeln till Stockholms City. Många cyklar till jobbet i stan, det tar ungefär 75 minuter.

Så vill tydligen Patrik stärka de lokala samhällena och hela Sverige.

De övriga flytten av statliga jobb går inte heller till det vi kallar landsbygd, utan till större regionala centra.

Lars Beckman i sin tur anser att regeringen är landsbygdsfientlig för att det blir dyrare att ha bil och att vägunderhållet är eftersatt. Dessa tunga argument menar han (på fullt allvar?) ska få hela landet att leva.

I ett annat debatt-inlägg vill Lars Beckman lägga ner Arbetsförmedlingen och låta marknaden sköta arbetsförmedlingen. Det har ju marknaden gjort i flera år och det har inte gynnat landsbygden och att hela Sverige ska leva. "Bourgeosin har underskattat landsbygden stadens herravälde” skrev Marx i Kapitalet 1867.

Han hade rätt, kapitalet samlas där avkastningen är som störst och avkastningen blir störst där det samlas mest kapital. Alltså i världens största städer och inte i Skutskär, Bergby, Hedesunda eller Söderhamn.

Göte Bäver

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons