Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Min himmelsblå uppväxt

/

Annons

Jag minns min första Geflematch, kommer aldrig att glömma den. Sylvia stod för motståndet hemma på Strömvallen. Jag minns hur jag klev upp på den stora sittplatsläktaren som på den tiden kändes enorm. Där satt jag bredvid min pappa, sa inte ett ord på hela matchen, allt mitt fokus var riktad mot matchen, mot det gröna gräset där de himmelsblå hjältarna krigade på.

Sen dess har jag inte missat många matcher på Strömvallen, och sett säkerligen 30 bortamatcher. Ett annat minne som vuxit sig fast väldigt starkt är den dagen när min far kom hem med en matchtröja till mig. Himmelsblå så klart.

Jag minns min första bortaresa mot IK Brage på Domnarvsvallen. Jag minns alla matcher jag stått på läktaren i klacken och sjungit sönder halsen och hoppat mig helt slut i benen. Jag minns hur jag stått där i förtvivlan med regnet rinnandes ned efter ryggen.

Jag minns hur jag mobbades i skolan när jag kom med min himmelsblåa halsduk. Jag minns hur nära glädjetårarna var efter matchen mot Elfsborg borta förra säsongen. Jag minns hur besvikna vi få tillresta Geflesupportrar var när vi åkte till Storvik och in på planen kom Juniorlaget.

Jag minns hur glad jag blev när de äldre i klacken började heja på mig när jag var ny och cirka tolv år. Jag minns hur alla timmar jag legat på ett kallt golv i en kvarterslokal och målat flaggor.

Jag minns alla mil jag åkt i varma bussar till bortamatcher. Jag minns när jag skolkade från högstadiet för att åka upp till Andersbergshallen och se Gefles träningar på försäsongen. Hela min uppväxt har byggts kring en identitet, en identitet som himmelsblå supporter.

Nu kommer det ett gäng översittare (varav någon inte ens håller på Gefle enligt rykten) och bara kör över oss. Vi som rest tusentals mil och lagt ner ännu mer pengar för att se himmelsblåa Gefle sparka boll, oss brydde sig man inte om att fråga.

Nu är det förmodligen slutrest, nu är det förmodligen slutsjunget, nu är det slut. De ansvariga för detta är i mina ögon förrädare, de har svikit tusentals människor och samtidigt gått bakom ryggen på dem. De som betalar deras lön är tydligen inte värda någonting alls?

Himmelsblå sedan barnsben

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons