Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mitt religiösa hjärta gör att jag fortsätter ge pengar till tiggare

/
  • Signaturen kommer att fortsätta att lägga pengar i tiggarens mugg.

Annons

Replik till Maja Holgersson från Moderata Ungdomsförbundet i Gävleborg: Det handlar inte om att slippa se fattigdomen, skriver hon. Det krävs hårdare tag, skriver hon. Att skänka pengar utanför mataffären hjälper inte individen, enligt henne.

Insändare: Ett tiggeriförbud handlar inte om att slippa se fattigdomen

Tänkte inte på det. Förrförra partiledaren Reinfeldt ansåg att vi skulle öppna våra hjärtan till skillnad mot Gävles Tomas Tobé som likt Maja Holgersson vill införa tiggeriförbud. Vi ska inte ge tiggaren pengar utan i stället ge pengar till hjälporganisationer i Rumänien och Bulgarien.

Då vet man tydligen att hela pengen kommer fram. Vilken hjälporganisation är bäst? Vilken brukar du sätta in pengar på? I Vellinge vill man införa tiggeriförbud. Där finns det enligt uppgift hela fyra (4) tiggare.

När jag läser Maja Holgerssons inlägg sitter vi just och diskuterar Ruben Östlunds "The square", filmen som fått Guldpalmen i Cannes. Sevärd för alla och kanske framför allt för Maja Holgersson.

I går köpte jag Situation Stockholm av en rumänsk tiggare utanför Systembolaget i Hemlingby. Då slog det mig plötsligt att många tiggare är svenskar. Jag gav också en tjuga till "tiggaren" som samlade pengar till Världens barn.

Jag frågade inte om mitt bidrag skulle förbättra barnets villkor i hemlandet. Jag frågade inte heller om man hade någon insamlingsgeneral med hög ersättning. Mitt religiösa hjärta gör att jag även i fortsättning kommer att skänka pengar till tiggare för att de ska få det drägligt här i Sverige.

Kristen svensk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons