Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nå, verksamhetschefer – blev det som ni skrev om ambulansförslaget?

Annons

"Förslaget innebär en besparing på 4-5 miljoner kronor årligen och förslaget innebär också att vi inte behöver göra andra åtgärder, som att lägga ner verksamhet och stänga ambulansstationer och/eller minska antalet ambulanser" skrev verksamhetscheferna i Region Gävleborg för ett år sedan.

Mer läsning: Jourförslaget är bra – det spar pengar och ger samma villkor för alla

Det vore intressant att få en kommentar från vardera undertecknande chef, huruvida deras gemensamma åsikt eller analys (?) av införandet av jourförslaget för ambulansen verkligen stämde.

I dag finns ekonomiskt facit och mig veterligen är det offentlig information som jag anser oss skattebetalare ha rätt att få vetskap om. Hur mycket skattepengar har detta kostat? Har vi i dag neddragningar av ambulanser på respektive station? Stämde ert uttalande, åsikt eller analys?

Står man så starkt bakom ett sådant stort beslut som påverkar skattemedlen i den grad det har gjort så anser jag att vi skattebetalare har rätt att höra utvärderingen ifrån respektive chef som ansåg sig vara så pass involverad att ett öppet brev var relevant.

C

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons