Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Någon måste alltid betala

Annons

Det är intressant och roande, ja nästan skrattretande, att se hur lätt Fastpartner har kunnat manipulera redaktörerna Kriström och Widegren, tekniska kontoret och stordelen av tekniska nämnden. Detta genom att påstå att ”bara vi får överta Konserthuset, Strömvallen och en obetydlig tomt däremellan så ska skattebetalarna stå skadeslösa och Gävle får en ny fotbollsplan, som alla vill ha”. Är det verkligen så?

Är det någon som på allvar kan tro att Fastpartner vill bygga ett jättehotell på stadens näst bästa tomt (den allra bästa tomten ligger i Stadsträdgården på andra sidan ån, men det vore väl alltför genomskinligt att göra anspråk på den) av ideella skäl och inte vill ha sina pengar tillbaka? Plus en vinst.

Hur har hyresutvecklingen varit för deras nuvarande lokaler i Gävle? Kan det bli så att skattebetalarna till sist få punga ut med pengarna?

Förfarandet påminner om hur läkemedelsindustrin, som jag känner till mycket väl, arbetar. ”Det kommer inte att kosta skattebetalare eller patienter något extra att vi forskar fram en ny medicin.” Så lägger de ut en miljard, som de naturligtvis vill ha tillbaka, liksom en vinst till ägarna. Denna vinst betalas i nästan alla länder av skattebetalarna.

Man kan ju undra om det verkligen behövs en ny fotbollsplan i Gävle, när den nuvarande ÄNNU ALDRIG har varit fullsatt. Och frågan är om ALLA vill ha en ny arena? Man pekar på direktiv från något förbund, men kan man vara alldeles säker på att inte även detta förbund blivit manipulerat av byggnadsindustrin – precis som dem jag nämnt i inledningen?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons