Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Naturen inpå knuten

/

Annons

Äntligen har vi fått en riktig snövinter, så att man kan åka skidor. De flesta har väl lärt sig från tv, att skidor åker man i uppgjorda skidspår, helst väldigt fort och gärna i slimmad skiddress. För mig är skidåkning något annat. Jag vill komma ut i naturen, åka genom en tyst skog, höra fåglarna och komma ut på öppna vida fält – stanna till när jag vill och bara må gott.

Helst vill jag slippa åka bil i samband med skidåkningen. Då finns det ett bra område från Regementsparken och ut på I 14:s gamla övningsfält. Man behöver bara bära skidorna bort till Silvanum, och sedan har man underbar åkning – först i parklandskap och sedan skog och öppna fält.

Det gamla elljusspåret har visserligen fritidsförvaltningen plogat bort och sandat, men nu när skaren bär så kan man ju lika gärna åka var som helst. Kungsbäcken går som en livsnerv genom området och dess svarta vatten i kontrast mot den vita snön ger en föraning om våren.

På vägen hem tycker jag om att åka längs dess nipa från Teknikparken tillbaka till Regementsparken. Det är så fint att titta ner mot bäcken och dess svarta vatten. Men fy när man kommer förbi teknologernas gamla bråte utanför deras barack. Där borde röjas. Nåja, man får blunda för det fula och titta desto mer på det fina.

Prova gärna på en fin skidtur i närområdet. Du kan ju följa mina spår – fast passa dig där de går över isarna. De smälter fort nu, särskilt där det är strömt. Och glöm inte att ta med en apelsin att njuta av i solen.

Välkommen i naturen önskar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons