Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Naturligtvis blir det stopp för bussarna

Annons

Jag åker mycket buss som jag tycker är avkopplande och mysigt. Nästan alla chaufförer är otroligt duktiga och vet precis var de har bussen, och tur är väl det, som de får kryssa sig fram med den stora bussen i stan.

Får de som bestämmer hur det skall se ut, vara hur – ursäkta uttrycket – korttänkta eller dumma som helst?

När man kommer till Stortorget så är helt plötsligt ena filen av Nygatan avstängd. Bussar, personfordon och taxibilar använder alltså samma fil vid Stortorget. Vet inte hur många personer som ifrågasätter vad det ska vara bra för. Resultatet blir:

Gångtrafikanterna måste i alla fall vänta då det blir dubbelt så mycket trafik eftersom de endast kan åka en fil. Bussarna kan inte mötas utan måste stanna och vänta ut varandra. Personbilar och taxibilar kan inte heller möta en buss, utan måste vänta.

Gör en luftbro i stället då. Det ska ju vara så stort så fort det gäller Stortorget. Inte heller kostnaden verkar ha betydelse, så det ska väl gå.

Att vara busschaufför kräver enormt tålamod bland annat för att köra på gatorna i Gävle. Man vill att bussen ska gå genom stan vilket är mycket bra. Men då skall man också ordna för busstrafiken, inte så det skall kryssas hit och dit, härs och tvärs.

Samma gäller på Rådmansgatan för trafiken norrut.

Det finns en mycket bred trottoar vid Rådhuset mot Stadshuset, som jag personligen aldrig sett användas. Där är det samma sak. Vintertid går nästan inte bussarna bredvid varandra för att stanna vid busshållplatsen, på grund av. snövallar. Varför måste den vara så bred? Eller varför tas den inte bort?

Eftersom det är en övergång för gående vid Drottninggatan blir köerna långa och skapar problem för all trafik där. Och naturligtvis blir det stopp för bussarna.

Ska det vara så här i en stad som Gävle som vill ha mer folk att just åka buss och vistas just i stan?

Nina

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons