Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej, det är inte något relationsdilemma

Annons

Förvaltningschef Eva Jacksson försökte att besvara min och flera insändare i lördagens GD. Hon beskriver de problem som vi pekat på som ett relationsdilemma i samhällsbyggnadsnämnden som ledamöterna själva måste lösa i dialog med varandra.

Nej Eva, grunden till kritiken finns i första hand på grund av att vissa tjänstemän inte verkar ha fattat att kommunen numera styrs av en annan politisk majoritet och att det är deras synpunkter som de måste lyssna till och acceptera.

Jag har själv påtalat att man använder ”asfaltspengar” till onödiga trafikhinder och andra har sedan fyllt i med att det dessutom hindrar utryckningsfordonen. En insändarskribent som kollat med en arkitekt om skillnaden mellan att söka bygglov i Sandviken och Gävle fick följande svar: ”Det är stor skillnad: I Sandviken får man bra service medan man på Gävle kommun mest tycks ägna sig åt att sabotera vårt arbete”.

Brister i snöröjning är ett exempel på att det inte fungerar inom nämndens verksamhetsområde. Kraftig kritik har riktats mot bristande snöröjning, exempelvis på GD-insändarsidor den 16-17 januari 2018, det vill säga för bara några dagar sedan. Kritiken är så omfattande att de upptar över en tidningssida. Vinterväghållningen betraktar en insändarskribent som ett enda stort skämt. Jag är väl medveten om att det inte är tjänstemännens uppgift att sköta snöröjningen men däremot att det ingår det i deras arbetsuppgifter att se till att den blir utförd.

Lasse i gatan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons