Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu måste det bli stopp på galenskaperna

/
  • Man blir djupt bekymrad när några moderata riksdagsmän anser att militär ska upprätthålla ordningen i vissa förorter, skriver signaturen I basker blå.

Annons

Nu måste det bli stopp på galenskaperna. Man blir djupt bekymrad när några moderata riksdagsmän anser att militär ska upprätthålla ordningen i vissa förorter. Man blir än mer bekymrad när människor håller med om detta.

Flera personer i Sätra, som anses vara en sådan förort, tycker att förslaget är bra. Att sätta in militär är tydligen lätt för vissa.

Försvaret är till för rikets säkerhet och inte för att lalla omkring i förorternas centrum och bland hyreshusen. Att skapa lugn i förorterna finns inte i den militära utbildningen. Militären har andra viktigare uppgifter än att användas i Sätra centrum.

Militären ska absolut inte användas i verksamheter riktade mot den egna befolkningen. Vid katastrofsituationer som till exempel naturkatastrofer kan man sättas in.

Hoppas att de galna idéerna inte får ökat stöd i riksdagen och bland folket. Moderaternas partiledning tar klokt nog avstånd från motionen, så ock liberalerna och de andra riksdagspartierna (?). Ingen patrullerande militär i bostadsområden och utanför affärerna.

I basker blå

Mer läsning: Moderatens förslag: Vill sätta in militär mot ungdomarna som stör i Sätra

Insändare: (M)amma Mia så dumt, Beckman

Har vi glömt Ådalen 31?

Då var det ironi, nu ett verkligt förslag...

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons