Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu slutar jag att sopsortera

Annons

Jag har tröttnat på överfulla återvinningsstationer i Bergby och Norrsundet så nu kommer jag att slänga mitt avfall i hushållssoporna, tills jag ser en lösning på problemet. Det är ju inte så bra för miljön att åka bil flera mil i ogjort ärende, eller hur?

Jag har tidigare ringt till FTI och Gästrike Återvinnare när det varit fulla containrar i Bergby men det bidrog inte till någon extra tömning, så nu lägger jag ingen mer energi på det. Men det är ju inte konstigt att det ser ut som en soptipp runt sorteringsstationerna i kommunen när tömningen inte sker efter behov utan efter schema! Det behövs inget geni för att förstå att runt jul och nyår, när det konsumeras extra mycket, så behövs naturligtvis extra tömningar! Vem planerar, undrar jag? Kanske är det dags för lite nya idéer?

Ett tips är att ha en samverkan mellan företagen som sköter sophanteringen att kolla av återvinningsstationerna 1–2 ggr/vecka. Uppgiften kan ju med fördel läggas på sopbilschaufförerna, som säkert kör förbi på någon rutt och därför bör kunna ha den sysslan. Svårare än så behöver det inte vara och alla blir nöjda och glada.

Vi brukare kan slänga det vi sorterat och det blir renare och snyggare runt om stationerna också. Och förpackningar och tidningar kommer tillbaka in i kretsloppet igen, som det är avsett. Det vore väl fantastiskt?

För min del så kan vi gärna lägga till någon krona på skatten också, så att vi klarar av det här problemet – och kanske får vi en bättre skola, hälsovård och äldreomsorg på köpet också! Men då blir det väl ett ramaskri från alla som inte vill dela med sig förstås. Jag glömde ju bort att orden omtanke, medmänsklighet och solidaritet har bleknat i ordlistan.

Jag glömde också att politikerbanan mest är en möjlighet till att klättra uppåt på samhällsstegen inte en möjlighet att förändra samhället. Så vem vågar då ta ett obekvämt beslut som skattehöjning? Ingen tyvärr. Men det är aldrig försent att ändra sig, så varför inte börja nu?

Kanske kan vi alla också ta oss en dag när vi sätter våra medmänniskor i första rummet.

Man kan till exempel prata lite med den som sitter bredvid en på bussen, ge en spontan kram till en arbetskamrat, laga sin partners älsklingsrätt, ringa sin gamla moster, gå ut och leka med sitt barn i sandlådan – ja, det finns tusentals sätt att visa omtanke på! Prova en dag av osjälviskhet och jag lovar att du kommer att få mångfalt igen!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons