Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om ni i stället hade frågat "Varför all denna övertid?"

/

Annons

Inte blir det bättre med detta brev från nya chefen. Nej, vi läkare kan inte jämföra oss med ambulanspersonalen. De ska efter till exempel en timmes vila, en vila efter att kanske före denna vila ha varit ute på ett barndödsfall, köra säkert, agera snabbt och proffsigt.

Och du, Simon Nilsson – de har inte någon proffsig akutpersonal bredvid sig. Och inte någon bakjour som kan komma in när de är nya. De har inte någon jourkollega på anestesin eller från annan specialitet som kan komma och stötta i riktigt akuta lägen där ute i snöstormen på 84:an, E4:an eller den lilla skogsvägen.

Tänk om ni i stället hade hade frågat "Varför all denna övertid?". Då hade ni fått reda på att det beror på underbemanning och nu tappar vi fler och fler kompetenta personer. Underbemanningen blir än värre.

Det tar många år att bli erfaren och även många år innan du får köra en akutkörning. Nä du, Simon Nilsson, varken vi eller sköterskorna på akuten kan jämföras med dem. Och vill du nå denna fantastiska personalgrupp behöver du lyssna in och låta folket på golvet komma till tals och, för att upprepa mig, lyssna.

Jag är gift med en ambulanssköterska och vet att deras arbete svänger från lugn till totalt kaos på några sekunder även ute i skogen och när de åker ute på våra vägar.

Lisa Månsson Rydén

läkare och orolig hustru

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons