Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om politikerna hade stöttat skolan – hade det varit likadant då?

/
  • En bild från manifestationen i Sätra centrum i torsdags kväll.

Annons

Med tanke på de senaste händelserna i Sätra kan jag inte låta bli att undra om Gävle kommuns politiker hade gett sitt stöd till den satsning som Sätra skolområde gjorde, hade situationen ändå varit densamma?

Skolorna slogs samman, integrationen fungerade, klasserna var mindre, lärartätheten högre. Alla de barn som behövde fick extra stöd för att lyckas och utvecklas.

Det fanns en vuxen som såg dem, trodde på dem och det fanns tid och engagemang för att ge barnen förutsättningar för att bli goda samhällsmedborgare, precis som de är tänkt att skolan ska göra.

Nu är i stället besparingarna stora, klasser slås ihop, pedagogerna får fokusera på att hålla ordning och lugn i stället för att bedriva en pedagogisk verksamhet... Det finns inte längre möjlighet att möta dessa barn och ge dem det de behöver och har rätt till.

Om politiker inte sett Sätra skolområde som ett "svart hål" utan i stället satt sig in i, tagit del av och stöttat det otroliga arbete som påbörjades i skolorna, skulle vi ändå ha rökbomber, stenkastning och skadegörelse i Sätra?

Jag tror i alla fall att risken hade varit avsevärt mindre.

Lgr11

Mer läsning: Moderatens förslag: Vill sätta in militär mot ungdomarna som stör i Sätra

Insändare: (M)amma Mia så dumt, Beckman

Har vi glömt Ådalen 31?

Då var det ironi, nu ett verkligt förslag...

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons