Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Otroligt gnällande kring rökning

/

Annons

Det är då ett otroligt gnällande kring rökningen. Den som vill röka lär väl få göra det. Löjligt att klaga när nån röker i busskön, mindre löjligt att klaga kanske när fyra tanter sitter på lunchbaren bredvid mej och röker till kaffet, även om det lär smaka så gott med en cigg till kaffet.

Farsan rökte i bilen och vi barn satt i bak, inte så bra kanske, men farfar rökte cigarr och levde glatt och friskt till 92. I motsats till rökandet som är ett personligt beslut att hantera med hänsyn, så är den cancerframkallande uppvärmningen av småhus med vedeldning en ofattbar mänsklig katastrof där det bevisats att speciellt barn far mycket illa av rök från vedeldning.

Den röken kan vi inte skydda oss ifrån. Husventilationen suger in röken i huset, kläder och inredning luktar vedervärdigt, men den allvarliga cancerrisken (farligare än att bo en meter från Essingeleden) är det ändå ingen som bryr sej om. Det är ju billigt och oftast pensionärer med gott om tid, som i sina betalda hus sitter där och kastar in pinnar i brasan och förnöjt läser av elmätaren med jämna mellanrum. Då protesterar ingen, allra minst de dubbelmoraliserande miljövännerna.

Jan Carlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons