Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pågår det inget krig i Afghanistan?

Annons

Slutreplik till Maj-Britt Grundvall Hellström: Du tolkar lagen lite vid sidan om. Hur kan det vara ett lagbrott om en lag, införd i detta fall i juni 2017, följs och åberopas?

Lagen ger rätt till förlängt uppehållstillstånd om studier inletts före fyllda 18 år och gäller bara för den som redan har ett förlängt uppehållstillstånd. Det tillkommer därefter krav på att egen försörjning ska ha uppnåtts inom senast ett halvår efter studierna slutförts. Först därefter kan permanent tillstånd fås.

I det fallet har vi då fått en produktiv skattebetalande resurs till gagn för oss alla. Således ingen lätt procedur,inget permanent beslut är heller fattat i just Qasim Aminis fall. Att använda hans namn och fall som typexempel faller därför platt till marken.

Finns det nu fall med återvändande afghaner så är ju problemet ur världen då, både för dem och dig. Det gäller dock ett ytterligt litet fåtal i sammanhanget.

Nej visst Maj-Britt, det pågår nog alls inget krig i Afghanistan. USA har nyligen beslutat om utökade resurser och kraftigare insatser från deras militära styrkor i Afghanistan.

Det beslutet togs förmodligen för att uppnå julstämning i landet och inte på grund av att det pågår ett krig. Eller vad tror du?

Därmed avslutas denna växling av åsikter från min sida.

Trevlig höst tillönskas dig, Maj-Britt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons