Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker, lyssnar ni till barnen?

/

Annons

I början av november ska ett viktigt beslut fattas om Daggmaskens vara eller icke vara. Som förälder känner jag en stor oro för min sons framtid, varför ska hans trygghet överhuvudtaget kunna ifrågasättas? Pedagogerna på Daggmasken gör ett fantastiskt arbete med och för barnen. De ser barnen som kompetenta, nyfikna, delaktiga och respekterar och uppskattar barnen som individer.

Deras demokratiska förhållningssätt och inspirerande pedagogik borde vara ett föredöme för andra förskolor. Vidare arbetar de med hållbar utveckling och för att alla barn ska lära sig att ta ansvar för vår miljö, detta borde naturligtvis uppmuntras. Alliansen verkar anse att problemet med den nya lagen (som gör att Daggmasken inte kan betala sin hyra) går att lösa. Då vill jag som förälder naturligtvis tro att övriga på barn och ungdomsnämnden tar sig tid att sätta sig in i ärendet och arbeta lösningsfokuserat och effektivt. Det är möjligt att göra undantag från den nya lagen om särskilda skäl finns, vilket det uppenbarligen gör.

Hur behandlas de allra minsta i detta ärende? De som inte kan stå upp och kämpa för sina rättigheter?

Artikel 12 i FN:s barnkonvention handlar om att barnet har rätt att säga hur det vill ha det:

”Vuxna ska lyssna på barn. Myndigheter och domstolar ska fråga barnet vad det tycker och lyssna på barnet när de bestämmer saker som gäller barnet. Det kan vara om barnets föräldrar ska skiljas och de inte är överens om var barnet ska bo. Då ska domstolen fråga både mamman, pappan och barnet hur de vill ha det. Det kan också vara att lärarna i skolan frågar barnen vad de tycker innan de bestämmer saker. Politiker i en kommun ska fråga barn vad de tycker innan politikerna bestämmer hur kommunen ska använda sina pengar.” (ur Konventionen om barnets rättigheter)

Min fråga till er samtliga på barn och ungdomsnämnden är: Lyssnar ni till barnen?

Förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons