Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protestera mot planerna!

Annons

Nu är vi där igen! Gävles strandkant ska bebyggas och ge plats åt äldreboende och bostäder.

Vi som bor i Gävle, bor vid havet. Den största tillgång en stad kan ha är havet och tillgången till allt vad havet har att erbjuda. Det finns människor i världen som lever ett helt liv utan att någonsin få uppleva havet, höra vågorna slå mot strand, känna havsbrisen mot kinden, se kaskader av vågor när det stormar och känna doften av saltstänk och tång. Det är en rikedom vi har att förvalta, vi Gävlebor.

Tyvärr så är vi avskurna från denna rikedom. Det finns inte många strandpromenader i kommunen där man kan vandra efter strandkanten barfota och känna sanden mellan tårna. Nästan hela strandremsan är bebyggd och bara på ett fåtal ställen når man ner ända till havet.

Engesberg är just ett sånt ställe där man når havet. Här samlas gammal som ung från alla länder och kulturer och kan tillbringa soliga sommardagar, vackra vårkvällar eller en kylig höstdag. Här samlas också under hela sommarhalvåret människor för att grilla, spela fotboll, bada, campa, fiska, tälta, äta glass, fira midsommar och bara vara, bara njuta av att vara vid havet.

Norrlandet och Bönan med omnejd är ett smultronställe. Det är hit vi ska ta våra långväga gäster när de kommer på besök, för att visa upp det vackraste vi har: Havet, Böna fyr, böcklingrökerier och Engesberg med camping. Och vill vi ha hit turister då ska vi satsa pengar på vår camping och på de få ställen som återstår där vi alla känner att vi har rätt att vara och vistas. Vill vi dessutom ha en stad med tillgång till havet för alla som bor här då är det ytterligare en anledning till varför vi ska satsa på vår camping och Norrlandet.

Det kommer aldrig att bli detsamma om man bygger radhuslägenheter på tältcampingen och gör om herrgården till bostäder. Inte heller kommer det att bli detsamma om man bygger ett äldreboende med 36 lägenheter vid campingen.

Värna vår camping, vi har bara en. Bygg någon annanstans. Skär inte av oss Gävlebor ytterligare från att ha tillgång till havet.

Investera pengar, ordna med arbetstillfällen, rusta upp och gör campingen till Sveriges snyggaste och modernaste. Konkurrera med Uppland om bad- och campinggästerna! Ordna mer aktiviteter i Engesberg, rusta upp herrgården och ordna med dans- och pubkvällar och bygg om längan till pensionat, fixa så Limöbåten har någon tur per dag ut till Engesberg.

Hyr ut roddbåtar, metspön, kanoter med mera. Bli en entreprenör för vår stad och använd pengar, fantasi och engagemang så vi får en levande kustremsa! Och framför allt så att vi alla som bor här når ner till havet.

Till alla oss Gävlebor vill jag säga: Protestera mot att man bebygger Engesbergs camping om du vill ha tillgång till havet i framtiden.

Lillemor Bae

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons