Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättning mittåt inom landstinget

Annons

Nu får det lov att bli ett slut på käbblet. Landstinget Gävleborg befinner sig i djup kris. Ekonomin är ett moras och den politiska ledningen hoppar av sitt ansvar. Personalen visar tecken på vantrivsel.

Vi skattebetalare har rätt att kräva att ni politiker visar er vuxna ert uppdrag. I ett läge som det aktuella måste ni överlåta de ideologiska grillerna till rikspolitikerna. Här i vårt lokala liv krävs enkla raka drag för vårt läns bästa. Här måste ni visa att ni är vuxna människor, som kan prata om de verkliga frågorna, om vad som är bra för just oss, här får inte finnas några oöverstigliga hinder.

Alla partier har något att komma med men inget har med största säkerhet den enda allt förlösande lösningen. Här måste till ett givande och tagande, ett samarbete över parti- och blockgränser.

Det klarar man i många andra landsting, det måste även ni kunna i vårt län.

Vi inom RSS kräver att ni snarast kommer överens om en gångbar kompromiss och ger oss en politisk ledning, som kan balansera tjänstemännens ambitioner och våra begränsade ekonomiska resurser. En sådan krävs också för att kunna lyssna till och väga in den medicinska sakkunskapens rimligen ganska tungt vägande argument när det nu skall till en strategisk plan för vårdens utveckling. Kort sagt visa moget ledarskap!

Jörgen Wiklund, RSS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons