Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reglering via licensjakt är den enda lösningen för att hålla vargstammen nere

/
  • Skribenten menar att vargstammen i Norden och Ryssland inte på något sätt är hotad.

Annons

Svar till Swen Söderman: Till alla förespråkare för en oreglerad vargpopulation:

Vad som gör att just vargen blivit en symbol för alla infantila och naturromantiska åsikter torde vara ett intressant ämne för ett forskningsprojekt.

Insändare: Säg nej till licensjakt på varg

Att ifrågasätta de underlag som är grund för av Sveriges riksdag fattat beslut om en acceptabel bevarandenivå finner jag såväl odemokratiskt som korkat.

Givetvis finns det ingen skandinavisk varg (såvida den inte blivit skapad av vargföreträdare via illegala utsättningar!) utan den norska, svenska, finska och ryska vargstammen är den som diskussionen avser, och den är inte hotad på något sätt.

Reglering via licensjakt är det enda lösningen som finns för att hålla ned vargstammen till den av forskare och riksdag beslutade bevarandenivån. Vad som ofta glöms bort är att vargen finns i endast fem av 21 län.

Experiment som att flytta en varg sju gånger med helikopter till en kostnad över sju miljoner är för mig exempel på mänsklig dumhet med lidande för djuret.

Vidare finns det människor och tamdjur i dessa fem län som på olika sätt påverkas negativt av en för stor vargpopulation. Låt oss finna en seriös nivå i såväl vargfrågan som diskussionen om att äta mindre kött (eller inte alls). Illegal jakt är en kriminell handling och ska givetvis lagföras precis lika som andra kriminella handlingar i samhället.

Sveriges jägare är givetvis emot illegal jakt men tyvärr finns det även vad gäller jakt de som begår kriminella handlingar.

En klok man

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons