Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S, MP och V i Gävle har aldrig någonsin ökat bemanningen

Annons

Svar till Medborgare: Jag har bra minne! S, MP och V i Gävle kommun har inte gjort något för att öka bemanning i omvårdnad Gävle. Tyvärr är det så.

Insändare: I vanlig ordning ett kort minne hos en M-politiker

Regeringen har dock tillfört bemanningsmiljarder till alla kommuner, det är bra och de har använts till nattbemanning. Men det är inget ting som våra lokala S, MP och V politiker i Gävle har beslutat. De har dock skurit ner bemanningen på bland annat äldreboenden med cirka 30 personal, det är tyvärr fakta, ”Medborgare”.

Som jag tidigare har beskrivit att under mina första månader som omvårdnadsnämnden ordförande besökte jag nästan alla verksamheter. Det som förvånade mig då var konsekvenserna av den låga bemanningen på våra äldreboenden. Personalen hade en stressig arbetsmiljö och svårt att få tiden att räcka till. Personaltätheten på Gävles äldreboenden har under lång tid varit bland de lägsta i landet.

Alliansen Gävle i ett första steg valt att prioritera demensvården dagtid då de dementa är bland det sköraste vi har. Det viktigaste för god demensvård är att personalen hinner skapar en tillitsfull och trygg relation tillsammans med personen med en demenssjukdom och anhöriga.

9,2 miljoner till fördes 2017 av Alliansen Gävle för att ökad bemanning på demensavdelningarna dagtid. Totalt har verksamheten tillförts sexton årsarbetare dagtid fördelat på samtliga elva kommunala äldreboenden.

Jag vet inte hur många gånger jag har beskrivit att Alliansen Gävle har ökat bemanningen i Omvårdnad Gävles demensavdelningar dagtid, det har aldrig S, MP och V i Gävle gjort!

För mig är mer personal i omsorgen viktigt på riktigt inte vackra tomma ord!

Anders Jansson, M

ordförande i omvårdnadsnämnden

Fotnot: Med detta inlägg avslutar vi den här debatten för denna gång.

Insändarred.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons