Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så absurt att det helt enkelt inte finns

/
  • Anki Näsman uppmanar alla som känner Gallo Keita att ge honom stöd.

Annons

Det är med stor förtvivlan och sorg i hjärtat jag läser om Gallo Keita och hans orättvisa fruktansvärda situation, med både fysisk och psykisk ohälsa som följd av anklagelsen mot honom.

Mer läsning: Massiv stöttning för anklagade busschaufören Gallo Keita: "Många är chockade"

Populäre busschauffören Gallo Keita fick sluta efter påstått våld mot barn – kämpar för upprättelse

Jag har varit bekant med denne snälle, trevlige, hjälpsamme, glade och skojsamme man i över 20 år. Han arbetade på 1990-talet på Biståndsgruppen som chaufför. Han var vän med människor, stora och små och djur.

Detta att han helt utan vidare skulle gått fram till en pojke på bussen och tagit stryptag på honom är så absurt och fullständigt vettlöst, så det finns helt enkelt inte!

Nu har jag inte känt till detta förrän nu i dagarna efter artiklar i både AB och GD. Och eftersom det hände för så längesedan så är det ju säkert inga möjligheter att få klarhet i sanningen.

Det obegripliga i hela historien är ju att mamman till pojken inte har polisanmält en sån allvarlig händelse. Jag har själv en för längesedan vuxen son, och är det verkligen så att barn (oavsett hur små de än är) talar sanning och en vuxen ljuger?

Det fanns ju folk på bussen den aktuella dagen som måste ha sett och hört om ett barn blir utsatt för något dylikt. Varför försökte inte mamman gå ut och söka vittnen till händelsen så snart hon kunde och via polisen få klarhet i händelsen, (övervakningsfilmen på bussen) innan den raderades?

För mig finns det inga som helst tvivel på att Gallo Keita skojade (som är hans sätt) med pojken: Lyfte hans mössa och sa hallå, hallå!

Jag tycker att mamman till pojken efter vad som nu har skrivits om hur denne mans liv har tagit en så sorglig vändning, ska kontakta tidningarna och berätta om varför hon gjorde så som hon gjorde, och faktiskt också prata med Gallo Keita, tillsammans med pojken. Det vore det enda rätta.

Det kan kanske få honom att känna sig lite bättre till mods. Fast det är ju på tok för sent, men man kan försöka. För mig kom tårarna då jag läste om hans situation. Ni som känner Gallo Keita, ge honom ert stöd så att han kanske får tillbaka sin hälsa och glädje och kan arbeta igen!

Anki Näsman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons