Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så fungerar ju demokratin

Annons

Vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag laser din insändare om den nya äktenskapslagstiftningen.

Men det är ju lättare att skratta.

Du ”lovar” att en majoritet av det svenska folket skulle rösta i enlighet med kristdemokraternas linje i den här frågan.

Jag vill minnas att det var en försvinnande liten del av svenska folket som röstade på kristdemokraterna i det senaste valet – obetydligt fler än de som röstade på sverigedemokraterna, ett annat minoritetsparti. Att kristdemokraterna blir överkörda i den här frågan är ju bara ett naturligt led i den demokratiska processen – men demokrati har ju aldrig stått särskilt högt i kurs hos de religiösa fundamentalisterna.

Om du tycker illa om homosexuella tycker jag du kan skriva det, inte gömma dig bakom vad som står i bibeln. Jag antar att du också vill sparka ut alla kvinnliga präster, och införa dödsstraff igen – det kan man också läsa om i bibeln. Tack gode Gud att inte bibeln ersätter Sveriges Rikes Lag.

Om du, Jonas kallar dig för kristen eller för något annat vet jag inte, men ibland verkar det som om kärleken till människan är bortsorterad ur den religiösa retoriken.

Du Jonas, Åke Green och några till är ju lika intoleranta och fundamentalistiska som de som står och skriker och viftar med koranen i handen. Jag hoppas verkligen att ”prästerna på orten” lever och verkar i 2000-talet.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons