Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sälj inte låtsascigaretter till barn

Annons

Min nioårige son kommer hem med låtsascigaretter från kiosken. Jag fattar inte riktigt hur den kioskägaren tänker, om de tycker de är helt okej att sälja sådan smörja till barn. Jag fattar mer än väl att de lika gärna stå och låtsas röka med en pinne, men de är inte det som är poängen. Poängen är att de ska inte finns en marknad för dem redan som barn!

Jag har varit i kontakt med kioskägaren och samtalet var bra men dock inte så givande. Ägaren hade inte tänkt så mycket på att de är en marknad för barn och sade att det är ändå föräldrarnas ansvar (vilket jag även delvis håller med om).

Men jag frågade även om deras ansvar och om viljan att ta bort cigaretterna ur sortimentet. Jag fick till svar att de kommer ändå försvinna när efterfrågan avtar.

Men vilka är de som frågar efter de här produkterna då? Jo barn!

Min motfråga blev om det finns en marknad så kommer ni alltså fortsätta ta in cigaretterna och sälja till barn? "Ja, om det finns en efterfrågan av produkten" blev svaret.

Men tycker ni inte de är lite lustigt att bredvid dessa säljer ni cigaretter med 18 års gräns på, med bilder på baksidan som ska skrämma och skapa medvetenhet hur farligt de är. Medan barncigaretterna är i små söta glorefierade förpackningar? undrade jag

Fick till svar igen att det är föräldrarnas ansvar och efterfrågan som styr.

Med facit i hand så vill inte kioskägaren ta något ansvar för vad de säljer och vilka budskap de vill förmedla till barnen.

C. Ågren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons